Det har pratats en del om Mortal Instruments av Cassandra Clare, första filmen City of Bones kommer i höst, i mitt flöde. Jag fick för mig att låna den från biblioteket, med fem reservationer före mig tänkte jag att det skulle dröja en stund innan jag fick den, så kunde jag läsa ut Curse of Chalion så länge. Missade dock att de har hela arton ex av boken, så två dagar senare fick jag ett sms om att boken fanns att hämta. Hoppsan. Sedär en skillnad mellan att ha tillgång till hela Stockholms bestånd istället för ett litet landsortsbibliotek, som på något sätt ändå är det jag är van vid.

Tur att det vankas semester nästa vecka. City of Bones känns verkligen som semester-läsning så jag låtsas att det var meningen från början.

Kul grej där förresten, jag tittade efter så att bibioteket hade rätt telefonnummer till mig. Hade de ju inte. Närmare bestämt stod där ett nummer som jag hade för sisådär sex flyttar sen. Innan jag ens flyttade till Stockholm. Innan jag ens flyttade till Stockholms LÄN. Tror inte ens att jag någonsin var officiellt skriven på den adressen, det var dåvarande pojkvännens hemnummer. Säga vad man vill om awesome bibliotekarier, den vägen hade kanske blivit lite knepig att nå mig.

Men att se det där numret som jag så gott som glömt alldeles att det en gång funnits i mitt liv, gjorde mig en smula nostalgisk. Det lilla huset i utkanten av den lilla byn. Trädgården, men fruktträd och bärbuskar och jordgubbsland. Sovrumsfönstret vette mot en majestätisk granskog. Det skulle inte skada med en tripp ut till mitt föräldrahem snart, jag har svår brist på skogssus känner jag.

Flattr this