Ni vet hur jag låter min OCD-sida och Goodreads i skön förening elda på mitt läsande? Hur jag genom att logga mitt läsande blir taggad att läsa mer? Jag kan ha nämnt något om det här det senaste året eller så.

Japp, dags för ännu ett sånt inlägg.

Jag satte ett mål i vintras, att läsa femtiotvå böcker i år. En i veckan i snitt. Från att ha knappt läst något alls, till nio böcker 2011 och sedan fyrtiotvå böcker 2012 så kändes det som ett lagom uppnåeligt mål. Nu är det halvvägs, sista dagen i juni, och jag har precis läst ut min tjugosjätte bok för året så det där målet känns riktigt bra.

Eftersom funktionen på Goodreads enbart räknar hela böcker så går det bra att fuska genom att läsa korta böcker om en känner att det börjar halka efter. Jag har gjort lite så med ljudböckerna som jag köper från Audible, vilket nu har fått som effekt att jag inte har några credits att lägga på nya böcker förrän om ett par veckor igen. Man prenumererar och får en credit i månaden, se. Skulle ju enkelt kunna köpa fler extracredits eller helt enkelt strunta i det och köpa ljudböcker för alldeles vanliga pengar tills det trillar in fler credits, men jag vill inte. Kanske tar jag och lyssnar om någon tidigare bok, kanske Snow Crash som jag hade lite problem att hänga med i första genomlyssningen. Nu när vädret tillåter långpromenader så är jag extra beroende av att ha något bra i öronen (för det är så gruvligt tråkigt att bara vara ute och traska), så det var kanske inte helt välplanerat av mig. Men, jag lovar att nästa credit kommer läggas på något som räcker länge. Kanske de senaste två av GRR Martin, har ju inte läst den sista alls än.

Nå, så här blev första halvåret:

Januari
Falling Free, Lois McMaster Bujold
Old Man’s War, John Scalzi
En man som heter Ove, Fredrik Backman
Watership Down, Richard Adams
Mistborn: The Final Empire, Brandon Sanderson

Februari
Glamour in Glass, Mary Robinette Kowal
The Broken Kingdoms, NK Jemisin
Shards of Honor, Lois McMaster Bujold

Mars
The Kingdom of Gods, NK Jemisin
A Wrinkle in Time, Madeleine L’Engle
The Night Circus, Erin Morgenstern

April
Dragonflight, Anne McCaffrey
The Well of Ascension, Brandon Sanderson
The Human Division, John Scalzi
Without a Summer, Mary Robinette Kowal
Dragonquest, Anne McCaffrey

Maj
Silverdolken, Katherine Kerr
Wool Omnibus, Hugh Howey
Keeping it Real, Justina Robson
Selling Out, Justina Robson
The Hero of Ages, Brandon Sanderson
Besvärjelser och Beskydd, Maria Friedner

Juni
Among Others, Jo Walton
Barrayar, Lois McMaster Bujold
Mr Penumbra’s 24-Hour Bookstore, Robin Sloan
The Shambling Guide to New York City, Mur Lafferty

Ju mer jag läser och omger mig med läsande, desto mer upptäcker jag hur många böcker det finns som jag vill läsa. Hur ska en hinna? Jag vill läsa nytt, Gaimans och Butchers och några tills utgivning håller jag lite koll på. Och efter Among Others häromsistens vill jag läsa fler SF-klassiker. Älskade sambon tipsar då och då om saker han tycker om och jag vore ju dum i huvudet om jag inte lyssnade på honom. Och det ges ut nya intressanta böcker precis hela tiden, och även om jag läser mer nu än för ett par år sedan så är jag fortfarande en långsamläsare så hur ska jag hinna? Att jag begränsar mig till mest fantasy och SF hjälper precis exakt inte alls.

Men hur som helst. Tjugosex böcker hittills i år. Yay för mig! Och jag har ett gäng överst i högen (bildligt talat, bestående av alla möjliga olika format) som jag är riktigt ivrig att få ge mig i kast med. Ack, den som ändå hade lite mer tid. Eller läste lite snabbare.

Flattr this