Mjaha, måndag. Hur har ni haft det?

Jag hade inte alls en så lugn och tyst återhämtningshelg som jag hade tänkt mig. Man hade ju då kunnat tro att det skulle göra mig ännu grinigare än jag var i fredags men… Jag mår rätt bra idag. Och jag mådde rätt bra hela helgen bortsett från att allt runtrännande gav mig ont i fötterna. Jag mådde bra mycket bättre än min stackars partner hur som helst. Nåväl.

Jag fick en del bra saker gjorda vilket säkert bidrog till det allmänt goda humöret. Som att gå till optikern.

Jag vet inte hur många jag berättade det för, men i höstas för ett år sedan gick jag in i en vägg och slog sönder mina dåvarande glasögon.

Jo, på riktigt.

Det var twitters fel.

Låt oss inte gå in på det närmare, mer än att jag då gick och kollade synen och fick ett nytt par glasögon. Jag blev aldrig riktigt kompis med dem, bågarna är större än jag är van vid och sitter dumt över öronen och de är lite väl kraftiga för min smak. Plus att det är plastbågar. Jag växte ur platsbågar i mellanstadiet, tack så mycket.

Så, jag fick nu tummen ur och besökte en annan optiker, dels för att se om det gick att göra något åt hur mina nuvarande bågar sitter och dessutom beställa ett nytt par. Det går inte att göra så mycket, bågarna är helt enkelt för stora för mitt huvud. Hah, jag är inte tillräckligt tjockskallig. Optikern envisades med att göra en ny synundersökning, vilket i efterhand visade sig vara helt i sin ordning eftersom mitt högra öga gått och blivit sämre på det här året. Well, now… Jag har då inte märkt nåt men när hon visade mig exakt vilken skillnad det är mellan nya och gamla högerglaset så… Yeah, jag behöver nya glasögon. Igen. Och! Jag hittade ett par ursnygga bågar som jag tror att jag kommer trivas i. Win!

Jag har in other news köpt Tea Tree Oil-shampoo som jag hoppas ska få mig att inte vilja göra min redan såriga hårbotten än sårigare. Jupp, hårbotten är sämre igen. Inte lika illa som det har varit men en liten tillbakagång till klåda som inte går att ignorera. Shampoot luktar gott och än så länge har jag lyckats hålla fingrarna i styr. Återstår att se hur det utvecklas. Håhåjaja.


Flattr this