Impro är inte min grej. Inte längre iallafall. Jag har lagt av mig.

Ja alltså, jag har ju inte spelat teater på så länge nu så det är kanske inte så konstigt. När man håller på med det så blir man ju liksom tvungen att stretcha de där improvisationsmusklerna mest hela tiden. Men även då så var inte impro min grej. Och det har inte blivit bättre.

Säkert har det en hel del med självförtroende att göra. Vänner som säger upp bekantskapen, och jag har råkat ut för det nu ett par gånger de senaste åren, gör att självförtroendet får sig en törn. (Märkligt nog är att själv vara den som säger upp vänskap ett helt annat djur.) Jag har fortfarande rätt stark, eh… För egen del vet jag ju hur bra jag är, men när andra människor kommer med i ekvationen blir det svårare. Självkänsla? Eller blandar jag ihop de där orden nu? Anywho.

Impro, åtminstone för mig, handlar om att släppa kontrollen. Om att lita på att det är okej ändå. Om att lita på att ingen kommer skratta åt en eller tycka sämre om en. Om att bara släppa taget och bejaka precis vilken idé som helst som kommer för en, att agera.

Ju äldre jag blir desto svårare har jag med kontrollen. Jag måste ha kontroll. Säger inte att det beror just på att jag blir äldre, men just nu är ändå trenden att jag vill ha mer kontroll över mig själv och min omgivning.

Jag fick utrymme att testa det där med impro igår igen. I bästa tänkbara sällskap, under de bästa tänkbara förhållanden. Och ändå.
Impro handlar om att inte tänka så mycket, att bra känna efter litegrann och så köra så det ryker. Om att inte stanna upp och tänka, om att inte vara rädd.

Jag blev rädd. Jag satt med gråten i halsen och vågade inte tänka. Även där, med bara älskade vänner som aldrig gjort annat än stötta och uppmuntra omkring mig.

Kanske blir det bättre med mer övning. Kanske blir det bättre om jag jobbar mer på att inte bry mig så förtvivlat mycket om vad människor som ändå inte tycker om mig tycker. Herregud, de var ju inte ens där igår! Kanske kommer trenden att vända, tillbaka till lite mer släpphänt syn på saker och ting.

Kanske.

Men impro är inte min grej.


Flattr this

Annonser