Jag tillbringade en hel del tid igår med att inte köpa garn. Jag menar, att titta på fina garner på internet kostar ingenting. Man kan även titta på fina mönster som man någon gång skulle vilja sticka, och klicka sig vidare till de garner som man i så fall skulle behöva. Men jag köpte ingenting. Jag är lite stolt över det här.

Anledningen till att jag tittade på nya projekt var att jag äntligen fick häcken ur och blockade ett gammalt. Jag avskyr att blocka. Det är så inåtförjäkla tråkigt. Vad som känns som tusentals knappnålar ska placeras ut, och när man har gjort hälften så ser man att det inte blivit riktigt bra och nästan allt måste placeras om. Och sen när man bara har ett par nålar kvar så ser man att nästan allt måste göras om igen. Kanske behöver man till och med upprepa förestående en gång till innan man är klar. Då har man ont i ryggen. Och sen måste man vänta på att det ska torka.

Bah.

Nu är bara frågan vem som ska få den här nyblockade saken. Jag hade aldrig tänkt behålla den själv, men vännen som jag hade i åtanke har hastigt och lustigt sagt upp bekantskapen med mig så hon får den inte. Nå, jag har en annan person som antagligen skulle bära upp den med bravur, och kanske är den lite hennes stil också. Jag är urusel på stil så helt säker är jag inte.
Innan jag ger bort den ska jag dock försöka få den fotad ordentligt så att ni får se den.


Så nu är jag väldigt sugen på att köpa nya garn och hitta på något nytt. Men jag ska inte. Har inte råd och inte tid. Plus att jag verkligen borde sticka klart sockarna som jag har påbörjat. Typiskt att jag väljer att sticka något enkelt för att jag är less på spetsmönster, och genast blir sugen på att göra något lite mer utmanande igen. Men de här sockarna kommer troligtvis bli perfekt att ha när det kylnar på lite i höst och vinter. När de väl blir klara…


Flattr this

Annons