Nämen, nu blev det måndag igen. Hur gick det här till?

Hur hade ni det i helgen? Bra, hoppas jag? Själv fick jag fick en liten lektion i alkohol-tålighet…

Jag menar, jag dricker inte mycket i normala fall. Något glas vin eller cider här och där, och i Spanien blev det en del sangria förstås. men till vardags händer det väldigt sällan. Min tålighet är därefter, förr drack jag oftare och kunde också dricka mer men jag gillar inte att bli full så då brukar jag låta bli det. Enkelt.

Min poäng är, jag vet hur mycket jag tål. Eller snarare hur lite. Det är inte komplicerat.

Jag har hört sägas att folk som äter LCHF hanterar alkohol sämre. Jag kan nu notera att det även stämmer på mig.

Men jag hade jättetrevligt. Det åts god mat och pratades en himla massa och ett glas vin blev två glas vin och det var absolut ingen fara. Jag mådde prima. Visst, lite rund under fötterna men det är ju inte hela världen. Jag kan bjuda på om jag snubblar lite. Sen blev två glas vin till tre glas vin och då… Då upptäckte jag att jag utan att ha reflekterat över det hade gått över gränsen och blivit full. Inte fasligt full, men mer än vad jag gillar. Bläk.

Kvällen var fortfarande trevlig, jag var så glad att vara ute med de jag var ute med. Men. För mycket alkohol.

När vi kom hem… Jag gjorde som jag lärt mig för många år sen. Fingrarna i halsen, så mår man tillräckligt bra sen för att dricka lite vatten och lite Resorb. Sen sova.

Baksmällan var inte överjävlig men jag kom att tänka på att det var bra länge sedan jag hade en. Hade jag tålt så mycket som jag är van vid hade det här inte hänt. Jag får se till att vara försiktigare nästa gång.


Flattr this

Annonser