Men herregud, jag verkar inte ha skrivit om The Lizzie Bennet Diaries? Hur kan jag ha varit så släpphänt, det här måste åtgärdas pronto. Nupåengång.

All gillar vi ju Stolthet och fördom av Jane Austen, eller hur?

Eller hur??

Just det. Hur som helst, det har gjorts otaliga tolkningar av den vid det här laget klassiska historien, somliga mer lyckade än andra. Nu senast, naturligtvis, som vlog på YouTube.

Det låter helt nipprigt men fungerar fantastiskt bra. Man har tagit hela historien och lyckats transplantera den till nutid, Lizzie Bennet videobloggar om sina systrar, sin hopplösa mamma, ursnygge grannen Bing Lee och hans vidrige kompis Darcy… Om man är någorlunda förtrogen med förlagan kommer man le igenkännande åt en hel del detaljer. Och skådespeleriet är riktigt, riktigt bra. Det känns som en helt vanlig, om än väldigt välgjord vlog. En av producenterna bakom är Hank Green, en av de i nördkretsar extremt välkända Vlog Brothers. Och det är Stolthet och fördom, bortsett från att det inte alls är det. Men det är det!

Varje avsnitt är på bara några minuter så den går att avnjuta i korta snuttar. Eller så kan man göra som jag när jag upptäckte den för ett par veckor sen och hetstitta på alla hittills upplagda avsnitt (nu är de strax uppe i trettio stycken) i ett svep.

Här, titta på första avsnittet och se om du inte precis som jag fastnar direkt för det här. Gört!


Flattr this

Annonser