Den här helgen gick i en rasande fart och ägnades i stort sett åt en enda sak: Ta igen sömn. Jag har gått och lagt mig löjligt tidigt och naturligtvis misslyckats med att somna särskilt pronto men ändock lyckats knapra igen lite sovtid. Dessutom blev det en del lurande av tupp och så kändes det som att hela helgen var försvunnen. Lite filmtittande, lite matlagning, lite undvikande att gå ut och promenera för att jag var så trött och totalt oinspirerad.
Första veckan efter semestern tar verkligen knäcken på en.

Så. Nu. Ny vecka!

Jag noterar att nya versionen av Android släppts till omvärlden och att min telefon precis som väntat inte fått den. Jag har slunkit omkring på Swedroids forum och kontemplerat möjligheten att göra om min yakjuxw (dum modell som får vänta på nya uppdateringar eftersom någon hos Samsung respektive Google drar benen efter sig) till en yakju (ren Google-upplevelse som får uppdateringar så snabbt som man kan förvänta sig med en Nexus-lur). Jag har dock varit alldeles för trött för att fatta hur det ska gå till, trots att alla som testat säger at det är så lätt till och med för n00bs.
Samsung har fått en del skit för detta med uppdateringarna har jag sett. Att vänta över tre månader på 4.04 var det visst fler Galaxy Nexus-ägare än jag som blev griniga över, tänka sig.
Av Tres löfte att jag skulle få 4.1 förra veckan blev alltså noll och intet. Nu är det inte Tres fel, i och för sig, men det hade ju varit trevligt om de inte lovat saker som inte kommer hållas av någon annan, Samsung i det här fallet. Inser nu att jag skyllde på Tre förut och det var visst missriktat av mig, oops. Det är ärthjärnan som är ansvarig för att Samsung i Norden har någon extra usel deal gentemot Google som ska ha pisk.
Nåväl.

Det här regnet alltså. Det spelar rätt väl in i min post-semester-värld, kan man säga. Jag hade ju gärna haft strålande vackert sommarväder, visst, och med tanke på hur det ser ut i andra delar av landet så finns här ingenting att klaga på. Och det låter otroligt mysigt när man ligger och drar sig en söndagmorgon och hör hur det smattrar mot fönsterblecket. Men. Ändå. Lite sol nu, kthnx? Lite redig sommarvärme? Börjar det inte bli dags för det nu? Jag är helt för att vädret speglar mitt humör, men det kunde väl vara nog nu.


Flattr this

Annonser