Ni vet när man väljer en ny mobiltelefon? Som jag gjorde härom i våras, jag valde en Samsung Galaxy Nexus och jag kunde inte vara mer nöjd med den. Den är aningen instabil ibland och startar om sig i perioder, men överlag gör den precis det jag vill och lite till. Och det känns ju lite trevligt att ha en Google-mobil, inte för att jag är någon superprylnörd men det var ju ett plus att det var just en Nexus. Jag såg fram emot att inte behöva vänta i evigheter på nya uppdateringar och sånt. Ja, jag erkänner att det var en av anledningarna till att jag valde som jag gjorde.

Men så har jag då en operatör som… Tja, jag vet inte.

Telefonen kom med version 4.02 av Android. Gott så, men som sagt kan den vara lite instabil ibland så när jag hörde om att min modell skulle få 4.04 höll jag en liten tumme för att det skulle fixa till det. Um. Det här var i mars.

I mitten av maj mailade jag min operatör för att fråga varför jag inte fått någon uppdatering än. Jag menar, ingen stor grej men jag undrade ju. Varje gång mobilen startade om sig utan anledning så letade jag efter den nya uppdateringen, det blev liksom till en grej. En allt större och större grej. Och större. Efter en dryg vecka fick jag svaret att uppdateringen just godkänts och skulle komma nästa vecka troligen. Right.

Det gick en vecka. Fortfarande 4.02.

Sedan dess har min mobil skött sig någorlunda och jag har sluppit att tänka så mycket på det. Tills jag fick nys om Jelly Bean, alltså nästa stora uppdatering av Android från Google, som kommer få nummer 4.1. Gissa vilken modell som enligt nyheten kommer bli bland de som kommer få den först? Just det, Samsung Galaxy Nexus. Min mobil. Och här sitter jag, i juli, fortfarande med 4.02 på min tjusiga Nexus.

Och nu börjar jag ju känna att för att ha en Nexus så har jag väntat löjligt länge på en mindre uppdatering. Kan jag då förvänta mig att faktiskt få en större sådan? Alls? Någonsin?

Så jag mailade min operatör igen och fick ett rätt kvickt svar den här gången, bara ett dygn senare. Jodå, om jag bara kunde ha lite tålamod så väntas uppdateringen komma nästa vecka.

Nästa vecka? Var har jag nu hört det förr? Nej just det, det var vad samma operatör lovade mig i maj. Och vadå lite tålamod, har jag inte haft rätt mycket tålamod hittills? Och svaret nämnde bara ”uppdateringen”, undrans just om de menar den gamla eller den nya uppdateringen, för det var sannerligen inte helt klart från formuleringen i svaret jag fick.

Som den uppmärksamme kanske noterar nu så börjar jag bli lite grinig. Jag bad i inte helt ogriniga ordalag om ett förtydligande. Jodå, det ska vara den nya uppdateringen som väntas nästa vecka.

Mhm. Jaså, jaja vi får väl se hur det blir med den saken. Föreställ er gärna hur jag sitter här med armarna i kors och nickar uppfordrande.

Nästa vecka, alltså.

Upp till bevis, Tre. Upp till bevis.


Flattr this

Annonser