Hej! Ny vecka. Har helgen varit bra?

Min helg bjöd på brädspel och muffinsbak och SpaceX, inte riktigt i den ordningen.

Det här med International Space Station har inte intresserat mig så mycket, mer än att jag vet att den finns och att det är en svindlande tanke att det finns folk därute i rymden mest hela tiden. Jag har lyssnat på ett halvt öra när det gäller skyttelprogrammet som nu gått i graven, ryska Soyuz-raketer och nu senast SpaceX. Ett privat företag som sköter rymdfärder? Mja, jag vet inte, är det en så bra idé verkligen?
När jag insåg att SpaceX planerade att skicka en raket med förnödenheter till ISS på lördag morgon, förmiddag svensk tid, och att de skulle göra det medelst direktsändning på nätet… Tja, jag var ju tvungen att titta. Jag hann till och med bli riktigt ordentligt känslomässigt investerad i det hela innan något litet fel gjorde att allting blåstes av och riggades om för nytt försök på tisdag istället. Jag fick en liten aning om hur det måste ha känts förr i världen när dylika operationer samlade en hel värld som kollektivt höll andan när raketer skulle skicka upp folk ut i rymden. Det är något med rymdraketer och hela balunsen kring att de ska skickas upp som är otroligt fängslande. Jag hoppas verkligen att allt går vägen på tisdag, även om jag inte har möjlighet att följa spektaklet direkt då. Hrmpf.

Sedan bakade jag muffins och tillbringade resten av dagen med att bekämpa Cylons. Goda vänner och brädspel, sämre kunde man ha det. Tyvärr vann Cylons och mänskligheten blev till en våt fläck. Bah. Men roligt hade vi och muffinsen var enligt uppgift goda. Själv åt jag inga eftersom jag gör ett försök att äta LCHF igen. Har klarat mig väl i flera dagar nu…

Annons