Man kan ju inte bli annat än supersugen på att sticka sjalar när Julia postar sånahär bilder. Eller, är det bara jag som är extra svag för sjalstickning?

Det har gått lite sådär med handarbetandet på sistone. I vintras började jag på en sånhär och det… Ni ser den där kanten? Den ursnygga, jättefina kanten med bladen?
Mord att sticka. Inte komplicerad eller svår på något vis, men precis lite för lång och oregelbunden beskrivning för att den skulle gå att lära sig utantill. Och att sitta och kika i ett papper ett par gånger varje varv, särskilt när varven är löjligt korta, det är dödligt tråkigt. Jag har lite kvar bara, men fan vet när den blir klar. Jag hade dessutom tänkt ge bort den, men nu… Sugen är tappad, helt klart.

Ännu längre än sjalen har den här kjolen legat. För ett par veckor sedan blockade jag den, tyvärr tänkte jag fel och den är nu aaalldeles för stor. Blocka om borde man väl kunna göra? Men… Äh. Jag tappade sugen. En annan gång kanske.

Istället roar jag mig med att hitta nya mönster, det är så mycket roligare. Som de här sockarna, eller de här! Ack, det finns så mycket fina och roliga sockar. Sockar och sjalar, jag knarkar sock- och sjalmönster. Och garn. Tack och lov att det inte finns någon välplacerad garnbutik i min direkta närhet, jag har fullt sjå att låta bli att shoppa från den handfull nätbutiker som jag känner till. Det kunde bli väldigt dyrt väldigt kvickt annars.

Jag ska lära mig att göra klart innan jag börjar på nytt. Någon dag. Mnja, kanske inte idag.

Annons