Det spelar visst ingen roll hur kort vintern varit, när man börjar kunna känna av vårvärmen har det ändå varit vinter alldeles för länge. Att traska genom tre centimeter snömodd imorse var inte populärt. Jag är färdig med slask för den här gången. Ge mig torra trottoarer.

Så, roligare saker. Som böcker! Jag tänker utnyttja min nyfunna läsglädje till att komma ikapp Jim Butchers The Dresden Files. De första par böckerna i serien har jag läst massor med gånger, men nånstans kring bok tio eller så kom annat emellan och jag har inte läst de senaste böckerna alls. Fånigt eftersom vi verkligen gillar Harry Dresden i mitt hushåll men inte riktigt kan prata om det när den ena hela tiden riskerar att spoila den andra. Jag är visserligen inte så spoiler-fobisk, men det finns ju gränser. Tre-fyra böcker hinner det hända mycket på.

Så nu då. The Dresden Files. Äntligen. Snarky, medryckande urban fantasy om den enda trollkarlen i Chicago som har en annons i gula sidorna. Man kan se på GoodReads-widgeten här till vänster att jag har börjat med bok nummer fem: Death Masks. De första fyra har jag läst så många gånger att jag nog nästan skulle kunna recitera dem utantill. Eller kanske inte, men det kändes som en bra punkt att börja vid. Läsa om ett par stycken för att sedan stegvis komma in på oläst territorium. Yay!

Jag försöker att inte sätta upp några mål för hur fort jag ska läsa, även om jag väl får erkänna att jag för en stund hade en tanke om att läsa ikapp under mars månad. Dumheter, jag är en långsamläsare och kommer inte kunna klämma nio böcker under fyra veckor, oavsett hur lättlästa och roliga och engagerande de är. Det innebär också att jag kommer få ta paus när nästa del i Cirkeln, Eld, kommer i april men borde åtminstone kunna bli klar med The Dresden Files innan bok fjorton kommer, om det nu blir i höst eller när det kan bli.