Jag fick en plötsligt impuls att argblogga om jobbet.

Um, nä. Jag ska nog inte göra det va. Gnälla om saker jag ändå inte kan påverka kan jag göra lite mindre publikt om det skulle vara så. Istället tar jag inspiration från en god vän och fokuserar på något positivt istället. Som helgen!

Det blev lite mycket där efter alla storhelgerna, mycket flängande och socialiserande och sedan en fökylning på det, så jag kände ett stort behov av att bara vara hemma och pilla naveln. Ladda om, liksom. Det tar mindre tid nu, för ett par år sedan tog det månader av intensiv längtan att göra ingenting, nu känner jag att ett par dagar kan räcka för att lusten att Göra Saker ska återvända.

Därav kom det sig att jag plockade fram det ännu ofärdiga Överkastet Från Helvetet ur sin låda i garderoben. Jag kan säkert leta fram gamla bloggposter för att berätta exakt hur länge jag hållit på med det, men låt oss bara konstatera att jag fick önskemålet i god tid till en trettioårsdag, och personen i fråga fyllde trettioett för ett par månader sen. Ehum. Jag gillar det faktiskt, jag har tyckt om att hålla på med det och är fortfarande förtjust i  mönstret, men det var en del problem med att hitta material i tillräcklig mängd och sedan försvann mönstret både från mina gömmor och hemsidan där jag först såg det. Emellanåt har det känts rätt tröstlöst. Men nu så, nu ska det bli klart.

Att sitta med hela  sjoket i knät är otroligt tillfredsställande. Virkade överkast blir tunga kan jag tala om, tänka sig att allt det här började som flera långa trådar, ihoptvinnade fibrer och ingenting mer. Med en enkel virknål har det transformerats till det här… tyget. Märkligt. Det sista som ska göras nu är att få till nån slags kant, eller bård, eller någonting. Sen är det klart.

Inser att jag nog begår något slags bloggsynd genom att inte ha en bra och ny bild på underverket, men så förutseende har jag inte varit. Och jag kanske vill överlämna det till mottagaren innan det visas upp. Räkna med att det kommer, dock. Vilket år som helst.

Såhär såg det ut för... länge sedan


Flattr this

Annons