Nu tittar jag ju så sällan på TV på just TV, men… Låt mig se om jag fattat det här rätt.

Du har varit otrogen. På en finlandsfärja no less. Du har partat loss och betett dig sådär som man ska på en sån resa. En hel finlandsfärja har kunnat bevittna hur du betett dig som ett svin. Och det var okej, i dina ögon. Det gjorde ingenting alls. När du kom hem till din partner kände du alls ingen anledning att berätta för din partner vad du pysslat med. En hel finlandsfärja fick vara vittne till ditt äventyr, men din egen partner som man får hoppas att du tycker bättre om och har mest respekt för, får ingenting veta.

Och när det sedan visar sig att inte bara en hel finlandsfärja bevittnat ditt felsteg, utan även en kamera från TV, då har du mage att anklaga Kanal 5 för att förstöra ditt äktenskap?

Du tycker inte att det var på det sluttande redan när du bestämde dig för att ljuga för din partner? När du bröt överenskommelsen med den person i hela världen som står dig närmast? Eget förbannat ansvar, hört talas om det? Varför skulle en TV-kanal ta ansvar för ditt handlande om du inte kan göra det själv?

Det är upp till dig att utforma ditt förhållande så att det passar både dig och den du älskar, upprätta de regler som ni mår bäst av. Det är ditt ansvar och din förbannade skydlighet. Duger inte den gamla hetero-mono-normativiteten, villa-volvo-vovve-sexuell-exklusivitet, så kanske du borde ta upp det med din partner. Jag menar, om du inte kan prata med henom, vem fan ska du prata med då?

Annonser