Vi hade planerat en lugn  hemmakväll efter att ha farit runt en del på dagen. Efter en massa timmar i solen kändes det som en god i idé att kollapsa i soffan och inte göra mer än absolut nödvändigt. Hur det nu var så slutade kvällen lite annorlunda. På Arlanda, närmare bestämt.

För vad gör man när det börjar gå rykten om att en bloggare som är i framkant med att dra ner byxorna på FRA ska haffas av polisen? Även om det bara är ett rykte att polisen kommer vänta på honom när han kliver av planet från Bryssel senare på kvällen, så känns det onekligen lite olustigt. Det vore verkligen korkat av dem, särskilt med tanke på opinionen mot hela klabbet, att gripa honom just nu. Men tänk om de faktiskt gör det? Tänk om? Så vi satte oss ett gäng piratpartister i en taxi och åkte dit för att möta upp. Bara sådär.

Partiledare Rick hade med sig både laptop för att kunna live-blogga och en bambuser-kompatibel mobiltelefon. Ingen skulle kunna missa om något hände efter att HAX klev ut i ankomsthallen. Om han nu skulle dyka upp där, det visste vi ju inte. Ett par jeppar från Frihetsfronten var där också. Vi väntade. Pratade.  Och väntade. Så särdeles upphetsande var det inte, men bara tanken på att vi kanske förhindrade något genom att vara där uppvägde trötthet och uttråknad.

Planet var en halvtimme försenat, men när han väl dök upp var han märkbart rörd över att ha en välkomstkommité och få sin entré direktsänd på nätet. Hah!

Att stå med lila (pp)-tröja på och vara representant på Arlanda en måndagkväll är det mesta partijobb jag gjort sedan valet, och nog så mycket jag har lust med i dagsläget. Jag är ingen debattör utan vet bara var jag står, och så får det räcka. Men det var coolt att vara med igår.

Annonser